Parkolási övezetek a Várban

ÁFÁ-s számla igénylése

Tudnivalók

A közterületi parkolásért fizetendő összeg egy szolgáltatási díj (TEÁOR 5221), melynek bruttó összege 27% ÁFA tartalommal bír. Természetesen a szolgáltatásról igény szerint számlát is kiállítunk.

Készpénzzel megváltott jegyeknél

ÁFA-s számlát készpénzzel megváltott jegyek, pótdíjak és egyéb befizetések eredeti bizonylatairól tudunk kiállítani Ügyfélszolgálati Irodánkban.

Az ügyintézés történhet személyesen (Ügyfélszolgálati Irodánkban), vagy postai úton.

Postai befizetés, illetve átutalás esetén a számla kiállítása csak a befizető nevére és címére történhet. Amennyiben a számlakérés postán történik, a kísérő levélben kérjük feltüntetni a számlakérő nevét, címét, illetve postázási címét, melyre a számla megküldését kéri.

Igény szerint módunkban áll számlát kiállítani a parkolási pótdíjak befizetése esetén is. Ez esetben a számla a fővárosi rendelet alapján két tételből áll: a várakozási díjkülönbözetből (mely egy órai alapdíjnak felel meg), és az ezen felüli - a befizetés időpontjától függő mértékű - pótdíjból, (ez utóbbi nem tartalmaz ÁFA-t).

 

 

Keresés az oldalon

Online Ügyfélszolgálat

Kérdése van? Intézze ügyit online! Az Online Ügyfélszolgálaton a leggyakrabban feltett kérdé-sekre azonnal választ kaphat. 

Parkolási díjtérkép

Budavári Kapu Kft. a Facebookon!

Kövesse a Budavári Kapu Kft-t a közösségi média oldalain is! Értesüljön első kézből a kerületi parkolással kapcsolatos hírekről információról.

 
Ön itt van: Kezdőoldal / Parkolás a Várban / Parkolási övezetek / ÁFÁ-s számla igénylése