Parkolási zónák és tarifák

Parkolási zónák, árak

A parkolás-gazdálkodási rendszer üzemeltetésének feltételeit a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény és a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 30/2010. (VI.4.) Főváros Közgyűlési rendelet együttesen szabályozza.

A rendelet pontosan meghatározza a parkolás-gazdálkodási rendszer területi, műszaki, jogi és pénzügyi üzemeltetési feltételeit.

Társaságunk a parkolási rendszert, a mindenkor hatályos közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény, valamint a Budapest Főváros közgyűlési rendeletben előírtak szerint üzemelteti.

Részlet a rendeletből

9. §

(2) A várakozási övezetekben a várakozási díjak kiszámításának alapja a BKV Zrt. egy utazásra érvényes vonaljegy árának megfelelő összeg (a továbbiakban BKVA).

(3) A különböző díjtételű területeken, a különböző járműfajták után óránként fizetendő várakozási díjakat a BKVA és a következő számok szorzatával kell megállapítani:

Járműfajták

1.

2.

3.

díjtételű területeken

személygépkocsi, a három- vagy négykerekű motorkerékpár, a három- vagy négykerekű segédmotoros kerékpár, a személygépkocsival vontatott pót- vagy lakópótkocsi és a 3500 kilogramm megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó tehergépkocsi

1,5

1,25

1

(4) Az óránként fizetendő várakozási díjakat a kerekítés szabályai szerint, 5 forintra kell kerekíteni.

(5) Lakóautó, autóbusz, 3500 kilogramm megengedett össztömeget meghaladó tehergépkocsi, mezőgazdasági vontató, lassú jármű és az ezekkel vontatható pót- vagy lakókocsi várakozási díja a (3) bekezdésben meghatározott és a (4) bekezdés szerint 5 forintra kerekített várakozási díj háromszorosa.

  • Az 1-es díjtételű területeken a fizetendő várakozási díj egy órára a fenti rendelet értelmében: 525 Ft
  • A 2-es díjtételű területeken a fizetendő várakozási díj egy órára a fenti rendelet értelmében: 440 Ft
  •  A 3-as díjtételű területeken a fizetendő várakozási díj egy órára a fenti rendelet értelmében: 350 Ft.
 

Keresés az oldalon

Online Ügyfélszolgálat

Kérdése van? Intézze ügyit online! Az Online Ügyfélszolgálaton a leggyakrabban feltett kérdé-sekre azonnal választ kaphat. 

Parkolási díjtérkép

Budavári Kapu Kft. a Facebookon!

Kövesse a Budavári Kapu Kft-t a közösségi média oldalain is! Értesüljön első kézből a kerületi parkolással kapcsolatos hírekről információról.

 
Ön itt van: Kezdőoldal / Parkolás a Kerületben / Zónák és tarifák / Parkolási zónák és árak