Rólunk

Gyermekszállítási parkolás kedvezmény 2015. szeptember 1.-től

Gyermekszállítási parkolás kedvezmény 2015. szeptember 1.-től

Sok szülő a munka mellett csak autóval tudja megoldani a gyermeke szállítását, éppen ezért a Budavári Önkormányzat a családokat segítendő – a lakossági jelzéseket, igényeket figyelembe véve - bevezette a gyermekszállítási parkolási kedvezményt.

A szülő vagy hozzátartozó a bölcsődénél, óvodánál, családi napközinél reggel 8 - 9 óra között, valamint délután 15 - 17 óra között, legfeljebb 20 perc időtartamban ingyenesen várakozhat a megjelölt gépjárművel az intézmény közelében, amennyiben igényelte és kiváltotta a parkolási tárcsát. A tárcsa érvényessége minden év szeptember 1.-től következő év augusztus 31.-ig szól (nevelési év).

Alsó tagozatos általános iskolások esetében a kedvezmény délután 13 – 17:30 óra között vehető igénybe az iskola közelében, a tárcsa beállításával, az érvényessége minden év szeptemberének első munkanapjától a következő év június 16-át megelőző utolsó munkanapjáig tartó szorgalmi időszak (tanítási év).

A tárcsa óráján Ön állítja be az érkezési időpontot, amelytől kezdődően 20 percig ingyenesen várakozhat a bölcsőde, óvoda vagy az általános iskola közelében. A könnyebb eligazodás érdekében térképen jelöltük, hogy egy adott intézmény esetében mely utcaszakaszokra terjed ki a kedvezmény. A térképet, mely tartalmaz egy rövid útmutatót is, minden tárcsához mellékeli Önöknek a munkatársunk.

A tárcsát a gépjármű első szélvédő üvege mögött, kívülről jól látható módon kell elhelyezni, a beállított jelzését a jármű eltávozása nélkül megváltoztatni tilos.

A várakozási tárcsa használatára vonatkozó szabályok megszegése a gépjármű pótdíjazását vonja maga után. A 20 perces ingyenes várakozás után parkolási díjat kell fizetni.

Hogyan igényelheti a parkolási tárcsát?

Kérem, először keresse fel az adott kerületi oktatási intézményt, ahova gyermeke jár és kérjen intézménylátogatási igazolást, amelynek tartalmaznia kell az intézmény megnevezését és címét, a szülő, valamint a gyermek nevét, születési helyét, idejét és lakcímét, továbbá azt, hogy az igazolásban megjelölt nevelési/tanítási évben a gyermek az intézmény ellátottja, tanulója.

A kapott igazolással, az Ön által írt vagy kitöltött kérelemmel (a kérelem letölthető az alábbi linken) a lakóhelye szerinti Polgármesteri Hivatal Adócsoportja által kiadott „nullás” gépjárműadó igazolással (amely igazolja, hogy nincs gépjárműadó tartozása), és a gépjármű forgalmi engedélyével vagy annak másolatával, és személyi igazolványával és lakcím kártyájával keresse fel Ügyfélszolgálati Irodánkat a 1011 Budapest Fő utca 15. szám alatt.

Az itt kapott csekkel tudja kifizetni a tárcsa árát, amely 5000 Ft. A csekk jobb felső sarkába, kérem, tüntesse fel, hogy „tárcsa díj” és annak a gépjárműnek a rendszámát, amellyel a kedvezményt igénybe veszi. A befizetést igazoló szelvényt mutassa be a Budavári Kapu Kft. Ügyfélszolgálatán az ügyintézőnek, aki - az Ön jelenlétében - rögzíti az adott gépjármű rendszámát a parkolás ellenőrző szoftver adatbázisába, majd átvételi elismervény ellenében kiadja a várakozási tárcsát és a már említett térképet.

Abban az esetben, amikor nem pusztán egy családtag vagy szülő szállítja a gyermekeket, lehetőség van még egy várakozási tárcsa kiváltására. Ebben az esetben az 5000 forintos díjat minkét tárcsára ki kell fizetni.

 

 

 

Mely intézményeknél veheti igénybe a kedvezményt?

Bölcsődék:

Budavári Önkormányzat Egyesített Bölcsőde

- Iskola utcai Bölcsőde

Cím: 1011. Budapest, Iskola u. 22-24.

- Tigris utcai Bölcsőde

Cím: 1016. Budapest, Tigris u. 45/a.

- Lovas úti Bölcsőde

Cím: 1012. Budapest, Lovas út 3.

 -Picinke Bölcsőde

Cím: 1016 Budapest Lisznyai utca 3.

 

Óvodák:

 

Brunszvik Teréz Budavári Óvodák

1016. Budapest, Nyárs u. 2-4.
1011. Budapest, Iskola u. 44.
1013. Budapest, Lovas u. 3.
1015. Budapest, Toldy Ferenc u. 66.
1016. Budapest, Mészáros u. 56/b.
1016. Budapest, Tigris u. 58-60.

 

Iskolák:

 

Batthyány Lajos Általános Iskola
1015 Budapest, I. Batthyány u. 8.

Lisznyai Utcai Általános Iskola
1016 Budapest, I. Lisznyai u. 40-42.

Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola

1015 Budapest, Toldy Ferenc utca 28-30.

 

Napközi otthon:

Szivárványország Napközi Otthon

Helyszín: 1016 Budapest, Mészáros utca 38

Csiribiri Családi Napközi

1011 Budapest, Donáti utca 51.

Malvin-ház Családi Napközi

1016 Budapest, Szirtes út 15/b.

 

A kedvezmény igénybevételéhez, az alábbi iratok szükségesek:

  • kérelem, amelynek tartalmaznia kell a kérelmező nevét és címét, a gyermek nevét, az intézmény nevét, azon gépjármű rendszámát mellyel a kedvezményes parkolást igénybe szeretné venni, és a kérelmező aláírását (itt letölthető),
  • a költségtérítés megfizetése (5.000 Ft, a csekk, az Iskola utca 33. szám alatt található Ügyfélszolgálati Irodában igényelhető),
  • a gépjárműadó megfizetésének vagy adómentességének igazolása (a lakhely szerinti önkormányzat, adócsoportjánál szerezhető be),
  • a bölcsőde, óvoda, napközi otthon, családi napközi, általános iskola intézménylátogatási igazolása, amelynek tartalmaznia kell az intézmény megnevezését és címét, a szülő, valamint a gyermek nevét, születési helyét, idejét és lakcímét, továbbá azt, hogy az igazolásban megjelölt nevelési/tanítási évben a gyermek az intézmény ellátottja, valamint hanyadik évfolyam tanulója (Az intézmények vezetői adják ki.).

További információ:
Budavári Kapu Kft Ügyfélszolgálat - 1011 Budapest, Fő utca 15..
Tel.: +36-1-303-3220; e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Ügyfélfogadás:
Hétfő:             9.00 – 17.00 óráig
Kedd:             9.00 – 17.00 óráig
Szerda:            9.00 – 18.00 óráig
Csütörtök:       9.00 – 17.00 óráig
Péntek:            9.00 – 16.00 óráig

Szombat:         Zárva
Vasárnap:        Zárva

 

Keresés az oldalon

Online Ügyfélszolgálat

Kérdése van? Intézze ügyit online! Az Online Ügyfélszolgálaton a leggyakrabban feltett kérdé-sekre azonnal választ kaphat. 

Parkolási díjtérkép

Budavári Kapu Kft. a Facebookon!

Kövesse a Budavári Kapu Kft-t a közösségi média oldalain is! Értesüljön első kézből a kerületi parkolással kapcsolatos hírekről információról.

 
Ön itt van: Kezdőoldal / Rólunk / Hírek / Gyermekszállítási parkolás kedvezmény 2015. szeptember 1.-től